Koliko je slanina zdrava i kako utječe na naše zdravlje? Jedan od razloga zašto je slanina tako nezdrava je sol. Prije sušenja, slanina 7 dana treba odstajati potopljena u sol, nakon čega se dimi. Slanina koju kupujemo u prodavaonici nije iste kvaliteta kao ona koju će, možda, osušiti vaš djed, zato se ta dva proizvoda ne mogu ni usporediti. Otuda i tvrdnja liječnika da slanina nije zdrava za naš organizam. Ali, ako sušite slaninu za sebe, onda ćete vjerojatno obratiti pažnju da to bude najkvalitetnije meso sušeno i obrađeno po svim zdravstvenim standardima. piše B92.
Druga problematična stavka slanine za mnoge je masnoća. Ipak, slanina se sastoji od oko 50% mononezasićenih masti. To je ista masna kiselina koja se nalazi i u maslinovom ulju, pa se generalno smatra “zdravom za srce”. Obratite pažnju – generalno se smatra, navode liječnici.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu