ZL Zadar ulaže 2,2 mil. eura, u 2023. i do 10% veći promet

Autor: Poslovni dnevnik , 05. veljača 2023. u 22:00
U zadarskoj luci jesenas su dočekali i milijuntu putnicu, a nadmašeni su pretpandemijski rezultati/D. Stanin/PIXSELL

Riječ je o kapitalnoj investiciji s obimnim radovima na toj zračnoj luci, koja je u 2022. prvi puta imala više od milijun putnika.

Zračna luka Zadar priprema se za prvu sezonu u Zoni Schengen i rast prometa uz investiciju od 2,2 milijuna eura u preuređenje dodatnih aneksa putničkog terminala i proširenje piste, kažu za Hinu iz te zračne luke, koja, kao i druge zračne luke sa 26. ožujkom i službeno ulazi u šengenski režim.

Riječ je o kapitalnoj investiciji s obimnim radovima na toj zračnoj luci, koja je u 2022. prvi puta imala više od milijun putnika, a kako su planovi i najave za 2023. i veći, očekuju da će uz tu investiciju moći prihvatiti i interkontinentalne letove.

“Pri kraju je uređenje dodatnih aneksa zgrade u kojem će biti smješteni međunarodni dolazak/odlazak “non-schengen putnika”, uredit će se i sletna pista, a sve je dio većeg projekta kojim ta luka želi postati i prva zračna luka u Hrvatskoj s primjenom solarne energije i električnog autobusa”, najavljuju iz luke.

“Imamo odlične najave za 2023. i očekujemo 5 do 10% veći promet putnika u odnosu na rekordnu nam 2022. kada smo po prvi put zabilježili milijunski promet. To je izniman rezultat i s obzirom da smo prva hrvatska zračna luka koja je premašila pretpandemijski promet”, poručuju uz najavu i da će dodatno zapošljavati.

Vjeruju da će i uspjeti pokriti sve potrebe za sezonskim radnicima, tim više jer vide da postoji dovoljni interes. U 2022. ZL Zadar imala je po mjesecima prosječno 248 zaposlenih, u 2023. planiraju doći do 254.

O redu letenja, ističu, rano je govoriti, ali već sad mogu potvrditi da će biti novih linija i aviokompanija. “Dolazi nam S.A.S. s linijom za Kopenhagen, a u najavi su i tri nove linije talijanskog prijevoznika Milano Malpensa (MXP), njemačkog Munstera i poljskogi Rzeszowa”. 

Komentirajte prvi

New Report

Close