Prema jednoj američkoj studiji, kupovni kruh iz trgovina i supermarketa mogao bi sadržavati tragove ljudske kose, pačjeg perja, i svinjskih papaka. Studija koja to tvrdi objavljena je još 2016., no u fokus javnosti je došla tek nedavno, kad se po društvenim mrežama proširilo da se aminokiselina poznata kao L-cistein; koja se koristi i za produljenje roka trajanja kruha; obično sintetizira iz ljudske kose.
Naime iako se mogu i proizvesti u laboratorijima, te je proteine mnogo lakše i jeftinije uzeti iz ljudske kose, a većina kose iz koje se vade navodno dolazi iz kineskih brijačnica i frizerskih salona.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu