Istarske male sirane nemaju problema s plasmanom svojih proizvoda. Njihovu su kvalitetu prepoznali i kupci, ali i struka, pa sirevi i ostali mliječni proizvodi istarskih sirara redovno osvajaju nagrade na međunarodnim i domaćim manifestacijama. Svoje su umijeće ponovno potvrdili na nedavno održanom festivalu sira u Svetvinčentu, javlja HRT.
U sirarstvu se ništa ne prepušta slučaju. U sirani obitelji Grubešić zrelost sira kontrolira se svakodnevno. Onaj šampionski zrije punih 12 mjeseci. Pripremljen je od kravljega mlijeka, prema staroj obiteljskoj recepturi. “Blagog je okusa i ugodnog mirisa. Izvrsno se sljubljuje s mesnim platama i laganim crnim vinom. 2 godine za redom šampion je u Svetvinčentu na festivalu sira, govori Fuma Grubišić Travalja, sirarka iz Loborika.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu