Želudac treba tretirati kao Ferrari, a ne kao bačvu, kažu stručnjaci, jer kada tijelo dobiva pravo “gorivo” radit će efikasnije. Organizmu treba osigurati zdravu prehranu, uz pravu mješavinu ugljikohidrata, masti, proteina, vode, soli, vitamina i razgradivih i nerazgradivih vlakana, a sve su to uvjeti koji će spriječiti probavne smetnje, piše B92.
Hrana nam osigurava neophodne hranjive tvari, daje nam energiju i čak nam može pomoći da se obranimo od bolesti. Ali, te prednosti ne vrijede za sve namirnice. U stvari, u nekim slučajevima je sasvim suprotan efekt – određene namirnice zapravo mogu izazvati zdravstvene probleme, upale, iritacije i iscrpiti nam energiju. Najgore od svega je što konzumiranje određene hrane u većim količinama može opteretiti jednog od glavnih igrača u procesu probave – želudac.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu