FOTO: U Hodu za život vijorile se hrvatske, ali i slovenske zastave

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. svibanj 2022. u 12:52
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog održavanja povorke od 10.30 do 13.30 sati obustavljen je tramvajski promet llicom od Ulice Republike Austrije do Trga bana Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, preko Zrinjevca, te Frankopanskom i Savskom sjeverno od Vodnikove.

Više stotina sudionika sedme po redu povorke „Hoda za život“ okupilo se u subotu ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, odakle će krenuti prema Zrinjevcu, uz pozive na zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođene djece i njihovih obitelji te na očuvanje prava na priziv savjesti.

Sudionici nose zastave, balone i majice s logom “Hoda za život” i poruke poput: “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj”, “Svako ljudsko biće ima pravo na život”, “Primijetio sam da su svi koji zagovaraju pobačaj već rođeni”, “7 tjedana od začeća zijeva”, “12 tjedana od začeća smije se” i sl.

Povorka pod geslom „Život je zakon“ krenut će od Trga Republike Hrvatske Frankopanskom ulicom i Ilicom do Trga bana Jelačića, te potom Praškom ulicom do Zrinjevca, gdje će se okupljenima obratiti liječnik koji se koristi prizivom savjesti i majka koja je u šestom mjesecu trudnoće doznala da je njezino nerođeno dijete teško bolesno, najavili su organizatori.

“I ove godine dajemo potporu svim doktorima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji se pozivaju na priziv savjesti. Time rade svoj posao i brinu o oba pacijenta – i majci i djetetu”, rekao je član organizacijskog tima Luka Holjevac u najavi događaja.

Ovogodišnji „Hod za život“ održat će se u 11 hrvatskih gradova. Nakon Varaždina, Vinkovaca i Slavonskog Broda, ove je subote na rasporedu Zagreb. U preostale dvije subote u svibnju i dvije subote u lipnju hodat će se u Splitu, Imotskom, Zadru, Pločama, Sisku, Osijeku i Rijeci.

Zbog održavanja povorke od 10.30 do 13.30 sati obustavljen je tramvajski promet llicom od Ulice Republike Austrije do Trga bana Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, preko Zrinjevca, te Frankopanskom i Savskom sjeverno od Vodnikove.

Tramvajske linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometuju izmijenjenim trasama u oba smjera, izvijestili su iz ZET-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Po njihovom sve je OK dok se dijete ne rodi i postane peder, lezba ili sve što nije u njihovom svjetonazoru. E onda ga treba tući, ubiti…to su takva ekipa nažalost.

New Report

Close