Jača suradnja Crne Gore i Sjeverne Makedonije

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2022. u 21:59
Foto: pixabay

N. Drakić i M. Trpkoski razgovarali su i o mogućnostima organizacije foruma privrednika Crne Gore i Sj. Makedonije.

Unapređenje prometne povezanosti Crne Gore i Sjeverne Makedonije značajno bi doprinijelo razvoju ekonomske suradnje dviju zemalja i ostvarivanju boljih rezultata u turizmu, ocijenjeno je na sastanku predsjednice crnogorske Privredne komore Nine Drakić i veleposlanika Sjeverne Makedonije Mihajla Trpkoskog, prenosi portal eKapija.

Veleposlanik je istaknuo izniman značaj završetka auto-puta kroz Crnu Goru, izgradnje jadransko-jonske ceste, ali i nastavka realizacije ideje otvaranja avio-linije koja bi povezivala Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, što bi snažno utjecalo na približavanje unutar regije. Također, ukazao je na nužnost intenzivnije promocije turističkih potencijala kako bi se povećao broj makedonskih odnosno crnogorskih turista u obje zemlje.

Predsjednica Drakić ukazala je na važnost značajnijeg broja dolazaka makedonskih kao i turista iz regije, središnje i zapadne Europe kako bi se ostvarili dobri rezultati u predstojećoj sezoni, jer se ne može računati na goste iz Rusije i Ukrajine. Ocijenila je da će u sezoni biti prostora i za intenzivniju trgovinsku razmjenu između dvije države, koja se sada realizira u obimu od oko 36 milijuna eura.

N. Drakić i M. Trpkoski razgovarali su i o mogućnostima organizacije foruma privrednika Crne Gore i Sj. Makedonije.

Ocijenili su da bi zajednički projekti kojima bi se apliciralo za financiranje iz fondova EU doprinijeli podizanju europskih performansi regije. Apostrofirana je uloga Komorskog investicijskog foruma u promociji regionalne suradnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close