Domaći dionički indeksi ojačali i drugi dan, iznad jedan posto

Autor: Poslovni dnevnik , 26. siječanj 2022. u 22:00
Rast cijena dionica pratio je i pojačani promet/I. Šoban/PIXSELL

Najveći promet od 1,6 milijuna kuna bilježila je dionica turističke kompanije Valamar Riviere pri čemu joj je cijena porasla više od dva posto, na 34,20 kuna.

Na Zagrebačkoj su burzi u srijedu, uz solidan promet, CROBEX indeksi porasli drugi dan zaredom, pa su tako pratili smjer europskih burzi, koje se oporavljaju od oštrog pada početkom tjedna. CROBEX indeks bio je u 15 sati u plusu 1,2 posto, na 2148 bodova, dok je CROBEX10 porastao 1,1 posto, na 1308 bodova.

To je drugi dan zaredom kako indeksi rastu i nadoknađuju gubitke od ponedjeljka, kada su potonuli više od 2 posto. Redovni promet dionicama iznosio je do 15 sati oko 5,7 milijuna kuna.

Najveći promet od 1,6 milijuna kuna bilježila je dionica turističke kompanije Valamar Riviere pri čemu joj je cijena porasla više od dva posto, na 34,20 kuna.

Slijedila ju je vrijednosnica Hrvatskog telekoma s ostvarenim prometom od 1,1 milijun kuna, pri čemu joj je cijena porasla 0,3 posto, na 184 kune.

S prometom od oko 920.000 kuna slijedila je dionica dubrovačkog brodara Atlantske plovidbe, koja je poskupila čak 3,6 posto, na 370 kuna.

Promet veći od 100 tisuća kuna ostvaren je s još pet dionica – Podravke, Ericssona Nikole Tesle, Hrvatske poštanske banke, Končar-Elektroindustrije i AD Plastika, i HPB-a – a svima su cijene porasle.

Jučerašnjim rastom domaći dionički indeksi pratili su rast europskih burzovnih indeksa, koji se oporavljaju od oštrog pada u ponedjeljak.

Komentirajte prvi

New Report

Close