U iščekivanju kiše o kojoj ovisi i kakva će biti godina za proizvodnju šećerne repe, jedina preostala hrvatska šećerana, nastala zbijanjem redova i spajanjem tri tvrtke u Hrvatsku industriju šećera (HIŠ), zabrinuta je jednako i zbog višegodišnjeg trenda odustajanja domaćih proizvođača te kulture, za njih ključne sirovine.
Njihovo osipanje traje od ulaska u EU i stupanja na snagu ograničavajuće nacionalne kvote za proizvodnju šećera, koju su dijelile tada aktivne tri šećerane, a i nakon što je 2017. prestao vrijediti kvotni sustav, površine pod šećernom repom u Hrvatskoj su u padu.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu