Udruga njemačkih ugostitelja požalila se u ponedjeljak na manjak osoblja nakon ukidanja pandemijskih mjera i ponovnog otvaranja hotela i restorana, a savezni zavod za zapošljavanje iznio podatak da u ugostiteljskoj branši radi 14 posto manje ljudi nego prije pandemije.
“Brojni hoteli i restorani se žale da im nedostaje osoblja”, rekla je Ingrid Hartges, direktorica Dehoge, krovne udruge njemačkih hotelijera i ugostitelja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.dakle prosječni kuhar u Njemačkoj dobije 2.200 EUR bruto to je cca. 1.750 EUR neto ili 13.200 kn mjesečno neto.
Uključite se u raspravu