Stručnjaci upozoravaju: Nova varijanta predstavlja prijetnju za ovu skupinu ljudi

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2021. u 10:12
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Radi se o iznimno zaraznoj varijanti…

Nova varijanta virusa koji predstavlja opasnu prijetnju se naziva Delta, a puno se lakše širi i zarazniji je, prenosi Ordinacija.

Dr. Ashish Jha, dekan sveučilišta Brown, škole za javno zdravstvo je za This Week izjavio kako ima za podijeliti dobre ali i loše vijesti: možete biti u opasnosti i vi i vaša djeca.

“Ova je varijanta puno zaraznija od svega što smo do danas vidjeli. Trenutno je ona glavna za infekcije u Engleskoj, čini 90 posto, jer je jednostavno nadjačala sve prethodne varijante“, izjavio je Jha.

Radi se o iznimno zaraznoj varijanti, ali dobra je vijest da svi koji su se cijepili ostaju zaštićeni jer cjepiva uspješno djeluju i protiv ove varijante. No veliki je broj onih koji se nisu cijepili, a tu su uključena i djeca. Jasno je da savjetuju da se što više ljudi cijepi kako bi se pobijedila i ova varijanta.

“Ovo je grozna pandemija, i moramo razumjeti odakle je virus došao, iz brojnih razloga, jedan od njih je jer će znanje pomoći da se spriječi ponavljanje ovakvog scenarija. Ako je stvarno „pobjegao“ iz laboratorija, to znači da moramo dobro razmisliti i boljoj zaštiti i sigurnosti – na puno višoj razini.

Komentirajte prvi

New Report

Close