Bećir Cigura, vlasnik i direktor kompanije Bionatura, prerađivača žitarica, aromatičnog bilja, šumskog voća i gljiva, u BiH gradu Varešu vidio je potencijal za razvoj ekološke proizvodnje hrane. Područje općine Vareš zauzimaju velika polja, šume i visoravni pogodne za poljoprivredu. Cigura je 2003. godine napravio prve korake u tom pravcu.
“Godine 2003. osnovali smo Bionaturu i počeli kupovati i prerađivati koprivu, medvjeđi luk, maslačak, šipak i različite vrste gljiva u začine i dodatke za hranu”, kaže Bećir.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu