S koronakrizom proizvodnja povrća u Hrvatskoj ovog je proljeća povećana, no izostanak turizma i povećan uvoz tržišnih viškova iz Europske unije i regije ruše cijene otkupa i dovodi u pitanje opstojnost proizvodnje, upozorili su predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore.
Urod je, prema riječima predsjednika Odbora za povrtlarstvo i krumpir HPK Vjekoslava Budneca, ove godine jako dobar, ali ga u trenutku kada ono dolazi na tržište nemaju kome prodati jer im otkupljivači ruše otkupne cijene ispod proizvođačke cijene.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu