Organizacija posla od kuće
Brodoto

“Odvojite vrijeme i za edukaciju, sad su najtraženije o održavanju konkurentnosti”

Online edukacije pružaju niz prednosti – veću slobodu u biranju tema, dostupnost, veći komfor i niže troškove.

Lucija Špiljak
02. travanj 2020. u 22:00
Najbolje je ovakve vrste edukacije prolaziti dok su zaposlenici na radnom mjestu, bilo ono trenutačno i kod kuće, navode iz zagrebačke tvrtke/GettyImages

Društveno poduzeće Brodoto, koje je 2014. godine osnovano u Zagrebu i 2017. dobilo poslovnicu i u Beogradu, tržišni je lider u domeni edukacija o alternativnim izvorima financiranja.

S obzirom na to da svijet nastoji spriječiti širenje bolesti uzrokovane koronavirusom, veliki broj ljudi u karanteni će, između ostalog, imati priliku usavršiti svoja znanja, izbrusiti vještine i naučiti nove stvari, u čemu pomažu online edukacije.

Prema povratnim informacijama koje je Brodoto prikupio od poduzetnika, online edukacije najbolje je prolaziti dok su zaposlenici na radnom mjestu, s obzirom na to da se koncentracija nakon radnog vremena znatno smanjuje.

Društvena odgovornost

“U ovom trenutku bismo preporučili edukacije koje su prvenstveno usmjerene na održavanje, a zatim i na povećanje poslovne konkurentnosti i održivosti, što je ključno u ovim neizvjesnim vremenima.

Tu prvenstveno mislimo na vještine vezane uz poslovno planiranje i održivost zato što je većina poduzetnika u strahu od sutra.

Upravo zato smo tražili povratne informacije drugih poduzetnika te našu seriju online radionica prilagodili njihovim potrebama”, ističe direktor Damir Šoh. Online edukacije, kaže, pružaju niz prednosti u odnosu na ‘tradicionalne’ oblike razmjene znanja, što uključuje puno veću slobodu u biranju tema, dostupnost bez obzira na lokaciju, veću razinu komfora jer možete sudjelovati iz vlastite fotelje, snižavanje troškova provedbe, mogućnost uključivanja eksperata koji fizički ne mogu biti na istom mjestu, te smanjenje ugljičnog otiska, odnosno negativnog utjecaja na okoliš jer nema emisija CO2 koje su nužne ako sudionici moraju putovati na edukaciju.

“Odlično iskustvo u ovom pogledu bila je naša posljednja online Crowdfunding Academy o alternativnim izvorima financiranja, čime smo omogućili istovremeno sudjelovanje sudionika i eksperata iz cijele regije. Od 2020. godine sve naše edukacije prilagođene su provedbi putem online alata, čime uključujemo sudionike bez obzira na njihovu lokaciju te umanjujemo ugljični otisak provedbe samih edukacija. Ovakav oblik edukacija u trenutačnoj situaciji predstavlja, nažalost, i jedini mogući oblik, stoga pozivamo sve poduzetnike da nam se pridruže”, navodi Šoh.

U timu je osam članova, redovito u svoj rad uključuju i pripadnike iz cijelog svijeta, a njihov rad je strateški fokusiran na regionalna tržišta, s time da agencija sudjeluje i u brojnim međunarodnim razvojnim projektima koji su usmjereni na pružanje podrške ranjivim skupinama, te razvoju ekosustava društvenog poduzetništva u ruralnim regijama Središnje Europe.

“Usluge koje nudimo klijentima prvenstveno su usmjerene na razvoj poslovanja poduzetnika i poduzetničkih potpornih institucija.

Specijalizirani smo za poslovno planiranje, marketing i podršku kompanijama i institucijama u povećanju financijske i komercijalne održivosti te društvene odgovornosti”, navodi direktor. Online edukacije koje Brodoto provodi namijenjene su razvoju vještina za konkurentno i društveno odgovorno poduzetništvo, a uključuju teme poput izvora financiranja (financijska održivost), efikasne promocije (komercijalna održivost), optimizacije poslovanja korištenjem online alata, društveno odgovornog poduzetništva te crowdfunding i promotivnih kampanja.

Uključuju i mlade

Kako kaže direktor Damir Šoh, rado uključuju mlade i osobe koje rade s mladima zato što smatraju da tu leži izvor sjajnih poduzetničkih ideja, ali i potreba za ovakvim vještinama.

Osim spomenutog programa edukacije Crowdfunding Academy koji je od prošle godine dostupan i u online obliku, kako bi odgovorio na lokalne izazove, Brodoto je pokrenuo prvu regionalnu konferenciju o društveno odgovornom poslovanju – Impact Conference, pruža podršku beskućnicima kroz projekt Invisible Zagreb te inicira razvoj održivih otočkih zajednica kroz projekt Stonefish Hill.

New Report

Close