Debeljak: Bolje ići van nego na referendum

Autor: Marija Brnić , 23. svibanj 2019. u 22:00
Kruzer je jučer u Splitu predan naručitelju/M. Cikotić/PIXSELL

Predaja kruzera u Brodosplitu u znaku poruka vlasnika tvrtke i ministra Horvata.

Danas ne postoji brodogradilište koje isporučuje na vrijeme. No, Brodosplit je uspio. Tim je riječima Wijnand van Gessel, vlasnik nizozemskog Oceanwide Expeditionsa, pohvalio splitski škver koji mu je jučer predao polarni kruzer te je dogovorena gradnja još jednog.

No, splitska svečanost ostala je u znaku izjava o drami domaće brodogradnje koje su davali vlasnik Brodosplita i donedavni takmac za "spas" Uljanika i 3. maja Tomislav Debeljak te ministar gospodarstva Darko Horvat.

Upitan može li i u stečaju Debeljak opet biti kandidat za posrnule škverove u Puli i Rijeci, Horvat je rekao:  "Imao je priliku ući u strateško partnerstvo, ali pregovori nisu završili na način kako je i jedna i druga strana željela".

Debeljak je na to rekao kako se u tu priču neće gurati, ali se osvrnuo na referendum o potpori brodogradnji koji je ovih dana spomenuo ministar, rekavši kako je to glupost.

"Idemo radije vani raditi nego na referendum", zaključio je. Ipak, ministar je jučer pohvalio Brodosplitov posao na kruzeru rekavši kako, bude li se slijedio takav kontinuitet, hrvatska brodogradnja ima perspektivu. Podsjetio je i da je takvim "happy endom" skinuto 36 mil. € jamstva koje je za posao dano Brodosplitu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close