Ada Bojana daje se u dugoročni zakup

Autor: Poslovni dnevnik , 10. veljača 2019. u 21:59
Ada Bojana

Crnogorska vlada priželjkuje da novi vlasnik izgradi hotelski kompleks kvalitete barem četiri plus zvjezdica, kojim će upravljati strani turistički operater.

Vlada Crne Gore planira da u dugoročni zakup da Adu Bojanu. Predviđeno je da budući hotelsko-turistički kompleks ima najmanje jedan hotel, standarda četiri plus ili pet zvjezdica, kojima će upravljati renomirani međunarodni turistički operater ili operateri.

U Prijedlogu plana privatizacije za 2019. godinu, koji je došao pred Vladu CG, spominje se i mogućnost gradnje vila i drugog rezidencijalnog smještaja za dugoročni zakup.

Razvoj kompleksa planiran je na sjeverozapadnom dijelu otoka, a dio kapaciteta je potrebno odvojiti za nudistički centar. Lokacija obuhvaća i zonu vegetacije na dinama u zaleđu plaže, te rezervat prirode sa šumama, močvarama i livadama.

Vlada ove godine planira i privatizaciju Instituta dr Simo Milošević Igalo, HG Budvanska rivijera, Castello Montenegro Pljevlja te Institut za crnu metalurgiju Nikšić.

Javni poziv za prodaju 56 posto dionica Instituta dr Simo Milošević Igalo je objavljen u listopadu 2018., a u predviđenom roku ponudu je dostavio konzorcij tvrtki Philibert i Vile Oliva d.o.o.

Vlada je objavila i spisak turističkih lokaliteta koje će davati u dugoročni zakup. Na popisu su tturistički kompleks Ecolodge Lovćen i Nacionalni park Lovćen. 

Komentirajte prvi

New Report

Close