Jeftina pučka hrana često uključuje krumpir, ali ne i onaj koji dolazi s malog francuskog otoka Noirmoutiera, zapadno od Nantesa. Mali žuti gomolji najskuplji su na svijetu, a cijena im se penje i do 3700 kuna za kilogram, piše Punkufer.hr. Rastu samo u otočnom tlu zaljeva Biscay, bogatom mineralima. Taj mali komadić zemlje što miriše na ocean i alge prostire se na tek 50 četvornih kilometara.
Krumpiri bonotte se pomno uzgajaju i još pažljivije beru na vrhuncu zrelosti u svibnju koji traje tek tjedan dana. U to se vrijeme 2500 berača okuplja u zoru i rade do zalaska sunca, vadeći ručno gomolj po gomolj, kako bi zlaćani krumpiri mogli zasjati na stolovima najboljih svjetskih restorana.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Šaljite sjemenski krumpir brzo ovdje u Međimurje….garantirano će biti ukusniji i bolji …
za duplo nižu cijenu …………..Gosp,. Dodlek će preuzeti distribuciju i lijepo ih zapakirati
za naš Dalmatince….
Pa piše kilometara.
“tek 50 četvornih metara”. Tih 2500 berača stoje jedan na drugome?
Uključite se u raspravu