Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Brzi rižoto s gljivama

Autor: Poslovni.hr
24. rujan 2018. u 10:28
Podijeli članak —
Foto: promo

Rižoto možete pripremiti i na klasičan način, klasično u tavi, ali u tom slučaju prvo popržite pancetu, zalijte vodom i pripremite po uputi.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Sastojci 2 osobe

Sastojci 2 osobe

1 Talianetta Rižoto s gljivama 
20 g narezane pancete (ili pršuta)
1 žlica poprženih koštica bundeve, suncokreta ili listića badema narezani vlasac

1. Sadržaj vrećice isipajte u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu.
2. Dodajte 450 ml mlake vode, sitno narezanu pancetu i promiješajte.
3. Zagrijavajte u otvorenoj posudi 15 minuta, na temperaturi 700-800 W.
4. Nakon kuhanja promiješajte, ostavite kratko da odstoji i poslužite posuto poprženim sjemenkama i vlascem.

Savjet: Rižoto možete pripremiti i na klasičan način, klasično u tavi, ali u tom slučaju prvo popržite pancetu, zalijte vodom i pripremite po uputi.
Vrijeme pripreme:20 minuta.
Zahtjevnost: jednostavno.

Izvor: Coolinarka.com

Autor: Poslovni.hr
24. rujan 2018. u 10:28
Podijeli članak —
Komentari (2)
Pogledajte sve

ako već mora biti od praška, bolje podravka umak od gljiva…

panceta je ok ali potpuno nepotrebna jer rižoto od gljiva je blago jelo

dakle,
na srednjoj vatri dinstati glavicu luka na maslacu, dok se dinsta posuti kavenom žl. vegete, između prstiju šećera, bosiljak, malo origana (pa podinstati šire narezane gljive) i tko voli 0,1 vina kada tekućina reducira usuti 2-3 šalice riže promiješati i dodati podravka umak od gljiva te zaliti sa vodom(mlijekom) i mješajući kuhati dok se riža ne skuha, na kraju eventualno dosoliti i dodati kockicu maslaca ili malo vrhnja za kuhanje

Pa daj malo na đuveč to …

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close