Šunka, salama, slanina, čvarci i mast od turopoljske svinje, jedne od najstarijih pasmina svinja u Europi postaju sve traženiji i priznatiji u Hrvatskoj, ali i u EU.
Iako su ti proizvodi i do 20 posto skuplji od onih od najčešće uzgajanih pasmina, gurmani prepoznaju njihovu vrijednost, a potvrdilo je to i istraživanje tržišta u sklopu projekta Vrednovanje tradicijskih proizvoda od turopoljske svinje koji je pokrenula Europska komisija. Nedavno je rad Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje na očuvanju turopoljske svinje proglašen jednim od četiri najbolja takva u Europi, priznanje je dobiveno na međunarodnom skupu o poljoprivredi EU u francuskom Nantesu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu