1. Brašno pomiješajte sa soli, praškom za pecivo i dodajte na listice narezan hladan maslac. 2. Električnom miješalicom izmiješajte sastojke u zrnatu smjesu te na kraju dodajte krem sir i žlicu vode pa umijesite glatko tijesto. 3. Zamotajte ga u prozirnu foliju i držite u hladnjaku 30 minuta. 4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrežite na krugove i stavite u namašćene posude za pite (Ø12cm) tako da prekrijete i rubove. 5. Na zagrijano ulje stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. 6. Dodajte narezane gljive, kratko popecite te dodajte nasjeckan češnjak i narezane sušene rajčice. 7. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. 8. Jaja i slatko vrhnje dobro promiješajte, a zatim dodajte krem sir, parmezan, brašno, Vegetu Natur, mljeveni papar, malo naribanog muškatnog oraščića, vlasac i peršin. 9. Dodajte pripremljene gljive, promiješajte i nanesite preko tijesta. 10. Kobasice narežite na ploške i posložite po površini. 11. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 1 sat, dok površina ne postane rumena, a tijesto hrskavo. 12. Mini quiche ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
Savjet: Quiche s gljivama i kobasicama možete pripremiti na isti nacin i s lisnatim tijestom. Vrijeme pripreme: 1h i 30 minuta. Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentirajte prvi
Uključite se u raspravu
Pridružite se najvećoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj!
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu