Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Rižoto s tunom

Autor: Poslovni.hr
30. kolovoz 2018. u 09:27
Podijeli članak —
Foto: press

Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećera.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

(za 4 osobe)

(za 4 osobe)

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog
ulja
1 luk (80 g)
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže Zlato polje 
100 ml bijelog vina
200 ml Passate Podravka 
1 žlica Vegete Natur 
2 Eva tuna komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipavanje: sir ribanac

1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
2. Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
3. Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
4. Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
5. Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.
6. Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Savjet: Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećera.
Vrijeme pripreme: 25 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Autor: Poslovni.hr
30. kolovoz 2018. u 09:27
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close