Ministar rada najavio više novca za studente

Autor: Bernard Ivezić , 27. svibanj 2018. u 11:13
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

U Rimac Automobilima su se pohvalili da ima malo tvrtki u Hrvatskoj u kojima se može raditi u istinskom multikulturalnom okruženju.

Hrvatska je raspisala prve STEM stipendije, kakvih će u idućih pet godina za studiranje u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike podijeliti 17 tisuća, izjavio je na Job Fairu 2018. u Zagrebu ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Naglasio je da su u sklopu reforme obrazovanja iz Europskog socijalnog fonda planirana sredstva za sve te stipendije.

"Mnogo ćemo ulagati u popularizaciju STEM-a, STEM zanimanja te popularizaciju znanosti kako bismo mlade ljude usmjerili prema STEM-u od rane dobi", kaže Pavić. 

Job Fair najveće je mjesto povezivanja talenata i top tehnoloških kompanija u Jadranskoj regiji. Održava se na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a ove godine okupio je rekordna 103 poslodavca i više od 3000 posjetitelja. Prve dvije tvrtke koje su pozvale studente FER-a da dođu raditi kod njih su Rimac Automobili, koji su u godinu dana narasli s 200 na 350 zaposlenih te Gideon Brothers, koji razvijaju robote i trenutačno zapošljavaju 37 stručnjaka iz tog područja.

U Rimac Automobilima su se pohvalili da ima malo tvrtki u Hrvatskoj u kojima se može raditi u istinskom multikulturalnom okruženju. U tvrtki rade zaposlenici iz 25 država među kojima su neki i iz Njemačke, Francuske, Italije, Brazila, SAD-a i Indije. Ministar Marko Pavić dodao je i da se u Vladi aktivno razmatraju mjere širenja digitalne pismenosti u društvu kao i uključivanja većeg broja građana u programe cjeloživotnog obrazovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close