Korak dalje: “Cilj je da radnici Hrvatske pošte, a ima ih gotovo 10.000, budu sretni”

Autor: Tomislav Pili , 07. svibanj 2018. u 08:14
Cilj je, kako ističu u tvrtki, da radnici, a ima ih gotovo 10.000, budu sretni Patrik Macek/PIXSELL

Pošta ZDMF-om će upravljati Erste društvo za mirovinske fondove.

Nakon što je lani nagradila dio radnika uplatom u dobrovoljni mirovinski fond, Hrvatska pošta (HP) sada je učinila korak dalje osnivanjem zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda (ZDMF). Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je Erste društvu za upravljanje mirovinskim fondovima osnivanje i upravljanje Pošta ZDMF-om.

Hrvatska će pošta biti pokrovitelj toga fonda.

“Smatramo da dobrovoljna mirovinska štednja, osim ostvarene porezne olakšice, otvara put prema državnim poticajnim sredstvima i boljim primanjima u budućnosti. Cilj je da radnici budu sretni, a time se osigurava lojalnost kompaniji i fokus na ostvarenje poslovnih ciljeva. Dakle, na ovaj način imamo dodatnu priliku biti društveno odgovoran poslodavac i participirati u planiranju stabilnije budućnosti naših zaposlenika”, izjavila je za Poslovni dnevnik Jo Kempen, izvršna direktorica Ureda za korporativne komunikacije.

S gotovo 10.000 zaposlenika HP je jedan od najvećih poslodavaca u zemlji, ističe u priopćenju predsjednik Uprave Ivan Čulo. “Ovakvim načinom nagrađivanja Hrvatska pošta, kao društveno odgovoran poslodavac, poboljšava socijalnu sigurnost radnika”, istaknuo je Čulo. Iz Erstea su pojasnili da je nakon dužih pregovora krajem prošle godine postignut dogovor o osnivanju fonda. “Pošta ZDMF bit će ponuđen svim zaposlenicima Hrvatske pošte te vjerujemo da će veliki broj zaposlenika prihvatiti ponudu”, istaknuli su iz Erstea.

Umjereno konzervativno

Ulagačka strategija fonda bit će umjereno konzervativna. Prevladavat će ulaganja u domaće obveznice dok će se u dionice uložiti između 10 i 25 posto imovine fonda. Na pitanje zašto je izabrana takva ulagačka strategija, Jo Kempen ističe kako Hrvatska pošta nema potrebe da se kao uspješna državna tvrtka upušta u neizvjesna poslovna predviđanja te je ulagačka politika, a koja uključuje zaštitu imovine djelatnika Hrvatske pošte, odabrana kao idealno rješenje.

Četvrti u nizu

Iz Erstea dodaju kako je strategija definirana zajedničkim dogovorom te će se novac ulagati uzimajući u obzir dobnu strukturu članova, vrijeme do odlaska u mirovinu i dinamiku uplata. Ovo je već četvrti ZDMF kojim će upravljati Erste. Cestarski fond počeo je s radom krajem 2008., a fond za zaposlenike Erste banke krajem 2015. godine. Prije devet mjeseci započeo je s radom Nestlé ZDMF.

Komentari (1)
Pogledajte sve

U prijevodu djeca mocnika su pokupovali diplome i treba ih negdje uhljebiti.

New Report

Close