Vjesnik vjerovnicima plaća zadnje rate

Autor: Marija Brnić , 02. svibanj 2018. u 22:01
U prvom kvartalu tvrtka imala 14,3 mil. kn prihoda/Robert Anić/PIXSELL

Pet godina od zaključenja predstečajne nagodbe za državnu tiskaru.

Potkraj godine državna tiskara Vjesnik završit će proces restrukturiranja koji se provodi temeljem predstečajne nagodbe sklopljene krajem 2013.

Direktor Vjesnika Ilija Nedić izvještava kako se taj postupak odvija prema planu; još na početku postupka izmirene su sve obveze prema državi prodajom nekretnina tvrtke u Slavonskoj aveniji Ministarstvu financija.

Ministarstvo je za njih dalo 160 milijuna kuna, iz kojih je plaćen dug državi od 124 milijuna, a preostalih 36 milijuna Vjesnik je iskoristio za plaćanje drugih tražbina i restrukturiranje.

Petogodišnji rok za podmirenje ostalih dugova istječe 31. listopada. Do tada Vjesniku ostaje platiti zadnje rate duga od 6 milijuna kuna prema bankama, kojima vraća 100-postotni iznos, a ostalih 159 vjerovnika, kojima vraća polovicu od priznatih 20,66 milijuna kuna duga, od Vjesnika je već dobilo 8,4 milijuna.

Približavanje kraja restrukturiranja dodatno potiče očekivanja privatizacije Vjesnika, a ta mogućnost predviđa se i planom prodaje CERP-a za 2018. godinu.

U prvom tromjesečju, prema nerevidiranom izvješću, tvrtka je ostvarila 3-postotni rast prihoda, iznosili su 14,38 mil. kuna, a uz pad rashoda za 2 posto ostvarena je dobit od 30 tisuća kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close