Hrvatska iz godine u godinu broji sve više hotela, što znači da svake godine treba na desetke ili stotine novih zaposlenika u svakom od njih, ovisno o tome koliki su. A jedno od zanimanja koje se uvijek traži i vrednuje jest ono konobara u hotelskom restoranu. Pritom nije riječ o klasičnom konobaru jer kad se u ponudi nalaze polupansioni ili puni pansioni, švedski su stolovi glavna ponuda, što znači da ljudi sami biraju što će jesti i sami se poslužuju.
Konobari su pritom više kao osoblje koje se brine da ničega ne nedostaje i da je sve čisto. Ili da poslužuju toplu hranu koju ljudi ipak ne mogu sami. Dakle, u samim hotelskim restoranima konobari ne rade na klasičan način kao u restoranima, ali to ne znači da im je posao lakši. Odgovornosti je mnogo, gužve su konstanta i u pogonu ste praktički cijeli dan, uz pauze od nekoliko sati između obroka koje treba poslužiti. Samo, mnogo je i prilika za napredak.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu