Tolušić za 6 ujutro sazvao obavezan sastanak u Ministarstvu

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2017. u 16:52
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Nije se ništa izvanredno dogodilo, odgovorio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić naupit što ga je ponukalo da jutrošnji kolegij s članovima kabineta, pomoćnicima, državnim tajnicima, čelnicima agencija pri ministarstvu te uprave Hrvatskih šuma, sazove u 6 sati ujutro.

Večernji list piše kako je nazočnost na kolegiju, koji inače počinje u 8 sati, obvezna, a kako neki ne stignu na njega u radno vrijeme, ministar ih je odlučio “uhvatiti” ranije. Jutros – prvi puta, no ne znači da to neće postati i pravilo, pokaže li se da se ne mogu okupiti drugačije.

"Business as usual, ja bih rekao. Puštamo nekoliko krucijalnih zakona u proceduru", objasnio je Tolušić te dodaje kako se raspravljalo i o štetama od mraza, potkornjaka i revakcinaciji stoke protiv bolesti kvrgave kože.  

"Ne vidim problem da ponekad i prije "službenog" početka radnog vremena svi sjednemo na koordinacijski sastanak. Mislim da situacija u poljoprivredi to, u najmanju ruku, zahtijeva. U Ministarstvo smo došli raditi, i nitko od nas ne gleda koliko je sati niti broji sate do vikenda. Za moju ekipu i dužnosnike – svaki je dan radni dan.  Ako je nekome prerano u 6 onda ne treba raditi u Ministarstvu poljoprivrede. A kad se dižu naši stočari, recite mi?!", pita Tolušić. 

Komentari (12)
Pogledajte sve

mislim da je tema razgovora bila o ribnjačarstvu, tako da je termin primjeren, čak bih rekao i prekasno zakazan

i gazda toda je svako jutro bio prije 7h kod frizera. to je bilo od neizmjerne važnosti za poslovanje agrokora. isto kao doktorske vizite po bolnici. okače stetoskope oko vrata, namjeste zamišljene face i sat,dva izvode promenadu po odjelima umjesto da nešto rade.

koliko sam ja shvatio, glavni razlog je taj što su se mnogi opravdavali da u 7 ili 8 sati imaju redovno druge obveze pa da nikako ne mogu doći na sastanke oko 7-8 ili kasnije. u 6 sati nitko nema nikakve sastanke niti opravdanja im ga je ministar fino stavio

kad se radi na nekoj traci onda može od 0-24h. u svim normalnim državama se administrativni poslovi rade od 8 ili 9h. em se štedi energija em se kava pije kod kuće a ne na poslu i td. itd. o produktivnosti su napravljeni milioni studija i naučnih radova. te uravnilovke su iz prošlog sistema.

New Report

Close