Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Naređeno povlačenje s polica: Pronađena salmonela u pilećim prsima

Autor: Poslovni.hr/Hina
19. travanj 2017. u 08:47
Podijeli članak —
Foto: Thinkstock

Hrvatska agencija za hranu izradila je studiju o inicijalnoj procjeni rizika u kojoj navodi da su bakterije iz roda Salmonella potencijalno opasne.

Hrvatska agencija za hranu (HAH) obavijestila je potrošače o salmoneli u pilećim prsima s kožom i kostima, LOT 14868/2017, s datumom proizvodnje 6. travnja. 2017., proizvođača Uzgoj, klanje i prodaja peradi, vlasnice Božice Kolenković, odobrenog broja 54, te je naređeno povlačenje i opoziv proizvoda.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u pilećim prsima s kožom i kostima utvrđena je bakterija Salmonella spp. Uzorci su uzeti u mesnici subjekta u poslovanju s hranom "Mesnica Findri i zetovi" d.o.o., Barčev trg bb, Zagreb, evidencijskog broja R-5652, a inspekcijski nadzor proveden je i na mjestu proizvodnje, navodi se u obavijesti i ističe kako se ona odnosi isključivo na navedeni proizvod.

Hrvatska agencija za hranu (HAH) obavijestila je potrošače o salmoneli u pilećim prsima s kožom i kostima, LOT 14868/2017, s datumom proizvodnje 6. travnja. 2017., proizvođača Uzgoj, klanje i prodaja peradi, vlasnice Božice Kolenković, odobrenog broja 54, te je naređeno povlačenje i opoziv proizvoda.

Prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u pilećim prsima s kožom i kostima utvrđena je bakterija Salmonella spp. Uzorci su uzeti u mesnici subjekta u poslovanju s hranom "Mesnica Findri i zetovi" d.o.o., Barčev trg bb, Zagreb, evidencijskog broja R-5652, a inspekcijski nadzor proveden je i na mjestu proizvodnje, navodi se u obavijesti i ističe kako se ona odnosi isključivo na navedeni proizvod.

Podsjeća se kako je salmoneloza zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelom po svojoj površini. Hrvatska agencija za hranu izradila je studiju o inicijalnoj procjeni rizika u kojoj navodi da su bakterije iz roda Salmonella potencijalno opasne. "Hranu, osobito životinjskog porijekla, prije konzumacije potrebno je dobro termički obraditi te pri manipulaciji paziti da ne dođe do njezine križne kontaminacije", upozoravaju iz te agencije.

Autor: Poslovni.hr/Hina
19. travanj 2017. u 08:47
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close