Udruženja energetike HGK dobio novog predsjednika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. veljača 2017. u 12:30
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U priopćenju HGK se navodi da je sjednici izabrano i 27 članova Vijeća Udruženja.

Savjetnik Uprave HEP Proizvodnje Robert Krklec novi je predsjednik Udruženja energetike Hrvatske gospodarske komore (HGK), izvijestili su u petak iz HGK. 

Kako se navodi u priopćenju, Krklec je na to mjesto za sljedeće četverogodišnje razdoblje izabran većinom glasova na redovnoj izbornoj skupštini Udruženja održanoj u četvrtak, 16. veljače.

Protukandidati koji su izabrani za dopredsjednike Udruženja bili su Zoran Alavanja, direktor Eko-Ela iz Virovitice, i Pavao Vujnovac, predsjednik Uprave Prvoga plinarskog društva iz Vukovara, a za dopredsjednika je izabran je i savjetnik predsjednika Uprave Plinacroa Darko Pavlović. Za poslovnog tajnika Udruženja potvrđen je Krešimir Štih, voditelj Odjela za energetiku, zaštitu okoliša i DOP u Sektoru za energetiku i zaštitu okoliša HGK, izvijestili su iz Komore.

"Mnogo je promjena u energetskom sektoru u svim njegovim djelatnostima – električnoj energiji, plinu, nafti, toplinarstvu i obnovljivim izvorima energije. Nastojat ću da se radom Udruženja prepoznaju problemi u svim sektorima i pronađu zajednički interesi svih članica Udruženja", izjava je Krkleca koja se prenosi u priopćenju. 

Najavljuje i kako će Udruženje svoja stajališta i mišljenja predstavljati nadležnim institucijama i aktivno sudjelovati u donošenju zakonske regulative koja se tiče energetskog sektora, a na dobrobit potrošača i svih članica Udruženja.

Inače, Krklec je bivši direktor HEP Toplinarstva (od 2006. do rujna 2015. godine). 

Iz HGK u priopćenju navode kako je Krklec niz godina vodio Grupaciju za toplinarstvo u HGK, član je Savjeta Hrvatske energetske regulatorne agencije (Hera) za regulatorne poslove i zaštitu potrošača, Skupštine HGK i Tehničkog odbora TO 570, Sustavi upravljanja energijom u Hrvatskom zavodu za norme, a predsjednik je i nadzornih odbora tvrtki HEP Operator distribucijskog sustava i HEP ESCO.

Poslovni tajnik Udruženja energetike HGK Krešimir Štih značaj hrvatskog energetskog sektora pokrepljuje nizom podataka – vrijednost tog sektora, prema podatcima Fine iz 2015. godine, iznosi 84 milijarde kuna, a gotovo je polovica te vrijednosti iznos godišnjih prihoda sektora. Dobit iznosi oko 3,5 milijarde kuna, a tolika su i godišnja ulaganja u dugotrajnu imovinu. Sektor zapošljava 14.700 zaposlenika te bilježi i značajan uvoz, ističe Štih.

U priopćenju HGK se navodi da je sjednici izabrano i 27 članova Vijeća Udruženja.

Komentirajte prvi

New Report

Close