Pa, iako nisu svi zadovoljni jer Michelinovi inspektori u tom svom prvom obilasku nisu posjetili sve regije, poput primjerice Kvarnera, Dalmacije ili Međimurja, koji također po mnogim svojim restoranima iskaču po svojoj kvaliteti, servisu i kreativnosti, činjenica je da je to povijesni uspjeh hrvatske gastronomije. Inspektori su došli, dali 34 preporuke restoranima u Istri, Dubrovniku i Zagrebu te dodijelili jednu zvjezdicu restoranu Monte u Rovinju. Time su odškrinuli vrata Hrvatske svijetu kada je u pitanju priznanje i promocija najboljeg od hrvatske gastronomske scene. A na to se predugo čekalo.
Inicijator čitave priče bio je nekadašnji ministar turizma Darko Lorencin koji je zajedno sa svojim pomoćnikom Davorom Ižakovićem, koji je iznenada preminuo nekoliko dana prije nego je Michelin pustio ovu vijest, počeo lobirati kod vodećih ljudi u Michelinu da dođu i posjete Hrvatsku. Počeci su bili 2014. godine kada su posjetili španjolsku gastronomsku regiju Baskiju, da bi kasnije još nekoliko puta bili na radnim sastancima u Francuskoj gdje su više-manje sve dogovorili.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu