Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Adventska priča na gruntu u centru Zagreba

Autor: Poslovni.hr
18. prosinac 2016. u 21:04
Podijeli članak —
Foto: Na Gruntu

Hranu pripremaju prema dobrim, starinskim recepturama kako bi prenijeli sve vrijednosti izvorne, domaće, nepretenciozne gastronomije u street food izvedbi.

Na zagrebačkom adventu postoji kućica drugačija od sviju, ona je dom pravoj gruntovskoj hrani – fest stisnutim čvarcima, bunceku sa zeljem, kobasama, špeku, siru&vrhnju i odličnom kuhanom vinu.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Svakoga dana na granici Europskog i Jelačićevog trga kuhaju se u njoj izvorne kobasice – češnjovke, debrecinke ili kranjske napravljene vrijednim rukama domaćih mesara iz okolice Zagreba.

Na zagrebačkom adventu postoji kućica drugačija od sviju, ona je dom pravoj gruntovskoj hrani – fest stisnutim čvarcima, bunceku sa zeljem, kobasama, špeku, siru&vrhnju i odličnom kuhanom vinu.

Svakoga dana na granici Europskog i Jelačićevog trga kuhaju se u njoj izvorne kobasice – češnjovke, debrecinke ili kranjske napravljene vrijednim rukama domaćih mesara iz okolice Zagreba.

Za potpuni ruralni doživljaj, kućica svoju stalnu ponudu povremeno obogati i drugim seoskim specijalitetima poput friško skuhane sarme, hladetine, vruće bučnice ili prave poslastice za najveće gastroljupce – otkoštenog odojka.

Inspiracija tradicijom

Kućica NaGruntu nastala je u želji vlasnika da preneu dušu pravog, toplog hrvatskog grunta na zagrebački advent. Hranu pripremaju prema dobrim, starinskim recepturama kako bi prenijeli sve vrijednosti izvorne, domaće, nepretenciozne gastronomije u street food izvedbi.

Revitalizacijom i urbanizacijom ruralne kuhinje stvaraju izvornu gastro priču iznadprosječne kvalitete i prepoznatljivog okusa temeljenu na tradiciji i svim detaljima koji čine Božić, Božićem.

Diana Gluhak, poznata nutricionistica je komentirala pojavu zimskih seoskih specijaliteta u sve široj ponudi ovim riječima ."Iako su masti uvijek na udaru raznih paradigmi, u zadnje vrijeme znanstvena zajednička sve češće govori kako zasićene masti nisu toliki problem za prehranu, ali ih je svejedno potrebno ograničiti u prehrani, jer su vrijedan izvor kalorija", kaže Gluhak.

Jedan od razloga zašto susrećemo sve više izvornih seoskih recepata ili sastojaka i u vrhunskim restoranima  nije slučajnost. "Primjer je svinjska mast koja često bila tabu tema. Borila se godinama za svoje pravedno mjesto na kuhinjskoj polici, međutim put je bio dug. Relativno nedavno je pokazano da svinjska mast, za razliku od mnogih ulja iznimno stabilna na visokim temperaturama, što ju čini iznimnom namirnicom koja se preporuča za kratka prženja. Njezine masne kiseline pri vrlo visokom temperaturama ostaju nepromijenjene, pa ju je sigurno koristiti i nekoliko puta za prženje, što se za ulje nikako ne može reći", poručuje Gluhak.

Na Gruntu svoj brend gradi na tome da je proizvod sa grunta, ako je proizvoden s pažnjom u svakom slučaju bolji izbor od industrijski prerađene hrane i zbog toga želimo ne samo spajati OPG-ove i kupce već hrani s grunta izgraditi brend koji će kod kupaca prizivati pozitivne elemente koje te namirnice imaju prirodno u sebi.

Autor: Poslovni.hr
18. prosinac 2016. u 21:04
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close