Tako započinju priču o svojoj proizvodnji u sirani Azienda Agricola Bertinelli u talijanskome gradiću Noceto. Nakon nepreglednih vinograda i rasadnika Toskane, na putu prema Parmi, ulazi se u ratarski i stočarski kraj sjeverne Italije Emilia-Romagna. Na križanju puteva neće vas dočekati farma s kravama u sklopu koje je sirana, već zdanje okruženo poljima. Nekadašnji samostalni pogon za proizvodnju Parmigiana Reggiana danas je dograđen dodatnim sadržajima hacijende – s velikoga parkirališta prvo se pristupa restoranu i trgovini, a iza bijelih lounge terasa s baldahinima kriju se bazen i diskoklub na otvorenome. Da nema stiliziranoga dizajna terasa kolutovima parmezana, zacijelo biste pomislili kako ste na krivome mjestu, piše Agrobiz.
Obitelj Bertinelli vodi stočarsku proizvodnju i bavi se proizvodnjom sireva od 1895. godine. Gospodarstvo se prenosi u obitelji s generacije na generaciju. Otac vodi farmu i organizira ratarsku proizvodnju, majka vodi restoran i proizvodnju dodatnih proizvoda za opskrbu, a sin vodi modernu hacijendu i evente.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu