METRO Cash & Carry predstavio je projekt METRO Junior Top Chef usmjeren na edukaciju mladih kuhara u ponedjeljak 25. siječnja u zagrebačkom restoranu Paradigma. Riječ je o projektu u kojem će sudjelovati trinaest srednjih škola čiji maturanti kuharskog usmjerenja pod vodstvom mentora Ante Udovičića glavnog kuhara restorana Paradigma, Nenada Kukurina, vlasnika i glavnog kuhar restorana i hotela Kukuriku te Maria Mihelja, glavnog kuhara restorana Mundoaka, učiti o najnovijim trendovima u pripremi hrane.
Lončar
Surađujemo s 95% hrvatskih restorana i hotela pa imamo uvid u potrebe sektora.
Osnažiti profesiju
"METRO Cash & Carry surađuje s 95 posto hrvatskih restorana i hotela, što nam omogućuje uvid u potrebe ugostiteljskog sektora u Hrvatskoj. Svjesni da je potrebno osnažiti kuharsku profesiju odlučili smo se pokrenuti ovaj projekt. Kroz dva mjeseca budući kuhari naučit će nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu, a osim edukacije, novih znanja i vještina čekaju ih i sučeljavanja s kolegama koji su također dio projekta. Kroz ovo iskustvo saznat će kako je surađivati s vrhunskim kuharima i iz prve ruke će iskusiti kompetitivnost kulinarske profesije", pojasnila je Helena Lončar iz METRO Cash & Carryja ideju projekta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu