IMR Hamburgu posao s Inom od 2,5 milijuna eura

Autor: Vedran Balen/VL , 21. rujan 2015. u 22:01
Poslova je sve više pa u IMR-u Hamburgu stalno zapošljavaju nove metalce

Nakon brojnih odrađenih projekata inženjeringa i montaže u području petrokemijske industrije diljem Europe i svijeta, prvi veći projekt brodske tvrtke u Hrvatskoj.

Tvrtka IMR Hamburg iz Slavonskog Broda s Inom je ugovorila 2,5 milijuna eura vrijedan posao revitalizacije cjevovoda u riječkoj Rafineriji nafte.

Nakon brojnih odrađenih projekata na poslovima inženjeringa i montaže iz područja petrokemijske industrije diljem Europe i svijeta, ovo je prvi veliki i dosad najznačajniji ugovoreni projekt brodske tvrtke u Hrvatskoj.  U tvrtci ponosno ističu kako ovaj ugovor ima posebnu vrijednost, jer se posao radi po sistemu "ključ u ruke", a upravo na takvim poslovima dokazali su se na međunarodnom tržištu.

"Sretan sam što smo napokon došli u priliku implementirati svoje znanje i u jednom petrokemijskom postrojenju u Hrvatskoj. Zasluge za ovaj projekt pripadaju našem menadžmentu, inženjerima, poslovođama i kvalificiranim djelatnicima, koji su na ovaj način dokazali da u Hrvatskoj postoji mnoštvo potencijala u branši strojarskih montaža", kaže Dragan Čarapina, vlasnik IMR Hamburg Grupe. Brodska tvrtka donedavno je bila prisutna najviše na području zapadne Europe, i to na poslovima inženjeringa i montaže industrijskih, energetskih i petrokemijskih postrojenja.

U nepune četiri godine, otkako je menadžment odlučio proširiti područje djelovanja, zabilježeni su novi projekti na novim tržištima, ponajviše na jugoistoku Europe i u Južnoafričkoj Republici, gdje su nedavno ugovorili posao vrijedan 32 milijuna eura.  Uz uspješno zadržane poslove u zemljama Europske unije, sve je to rezultiralo i stalnom potrebom za zapošljavanjem novih radnika metalske struke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Konačno je došlo vrijeme da se stručni i kvalitetni ljudi vračaju u HR nakon godina provedenih po cijelom svijetu! Svaka čast Dragi Čarapini 🙂

New Report

Close