Evo što piše u izdašnim menadžerskim ugovorima nove uprave Zagrebačkog holdinga

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2015. u 16:30
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zaštita je prije svega financijska. Svaki od članova uprave Holdinga dobit će oko 600 tisuća kuna odluči li im gradonačelnik Milan Bandić otkazati povjerenje

S puna tri tjedna odugovlačenja, pregovaranja i rada bez ugovora, a samo nekoliko sati nakon otkazivanja punomoći prvoj zamjenici gradonačelnika Sandri Švaljek, koja je i inicirala izbor novog vodstva Holdinga, članovi uprave i novi šef  Dejan Fičko prošli su četvrtak potpisali ugovore.

Svi osim Daniele Franić, koja je ujedno bila članica prethodne uprave, a koja je jedina odbila staviti potpis na menadžerski ugovor koji joj je ponuđen. Svojim potpisom novoizabrana garnitura – koja se, podsjetimo, tražila putem agencije za zapošljavanje, a koja je među kandidatima za 180 tisuća kuna trebala pronaći najbolje – zaštitila se od eventualne smjene, objavio je Večernji list.

Zaštita je prije svega financijska. Svaki od članova uprave Holdinga dobit će oko 600 tisuća kuna odluči li im gradonačelnik Milan Bandić otkazati povjerenje, jer postavljena uprava, o kojoj se bivša zamjenica s njim nije konzultirala, ujedno je i jedna od Banedićevih najvećih zamjerki Sandri Švaljek. Dođe li do otkazivanja povjerenja, Holding će ostati bez oko tri milijuna kuna.

Naime, za četvero članova uprave potpisanim ugovorom zagarantirana je polovica bruto plaće za svaki neodrađeni mjesec do isteka četverogodišnjeg mandata, a bruto plaća dogovorena je na iznos od 33 tisuće kuna. Odradi li uprava mandat do kraja, dobit će otpremninu u visini triju bruto plaća, a pravo na bonus ostvaruju ispune li sve postavljene ciljeve. Sve su to dijelovi menadžerskog ugovora u posjedu Večernjeg lista.

Komentirajte prvi

New Report

Close