Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Bacamo jestive hrane u vrijednosti čak 4 milijarde kuna

Autor: Agencija VLM
15. listopad 2014. u 14:41
Podijeli članak —
. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Aktivisti udruge Parkticipacija demonstrirali su danas na Dolcu razvrstavanje otpada hrane, te kompostiranja.

Otpad koji su prikupili na licu mjesta tijekom radnog vremena tržnice razvrstali su u dvije kategorije – ono što se uvijek može upotrijebiti za jelo, te ono što više za to nije prikladno. Voće i povrće u dobrom stanju ponudili su građanima da odnesu doma, a ostatak pomiješali s drugim sastojcima kako bi se proizveo kompost.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Aktivisti udruge Parkticipacija, naime, danas su na Dolcu demonstrirali razvrstavanje otpada hrane, te kompostiranja, kako bi educirali građane i upozorili na važnost prikupljanja biootpada.

Otpad koji su prikupili na licu mjesta tijekom radnog vremena tržnice razvrstali su u dvije kategorije – ono što se uvijek može upotrijebiti za jelo, te ono što više za to nije prikladno. Voće i povrće u dobrom stanju ponudili su građanima da odnesu doma, a ostatak pomiješali s drugim sastojcima kako bi se proizveo kompost.

Aktivisti udruge Parkticipacija, naime, danas su na Dolcu demonstrirali razvrstavanje otpada hrane, te kompostiranja, kako bi educirali građane i upozorili na važnost prikupljanja biootpada.

– Na svakoj tržnici se pred kraj radnog vremena kontejneri natrpavaju trulim i još uvijek jestivim voćem i povrćem, što je nedopustivo u zemlji u kojoj znatan postotak ljudi ne može svojim obiteljima priuštiti svježe voće i povrće. Razbacujemo se resursima i uništavamo ih kao 'otpad' – poručila je Gordana Dragičević, članica Parkticipacije, te dodala kako je procjena da u Hrvatskoj bacamo jestive hrane u vrijednosti čak 4 milijarde kuna.

Autor: Agencija VLM
15. listopad 2014. u 14:41
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close