U proširenje tvornice obuće u Maloj Subotici ulažu 6 mil. eura

Autor: Marija Crnjak , 21. rujan 2014. u 22:00
Povećat će proizvodnju na 6000 pari na dan

Otvorit će još 200 novih radnih mjesta.

Njemačka kompanija HAIX najavila je u petak investiciju u novo proširenje proizvodnog pogona tvrtke HAIX obuća u Maloj Subotici u ukupnom iznosu od šest milijuna eura.

Proširenjem će se povećati proizvodnja s dosadašnjih 3500 pari na dan na ukupno 6600 pari, otvoriti 200 novih radnih mjesta, uz najavu zapošljavanja još 250 radnika umjesto dijela njih koji u idućem razdoblju odlaze u mirovinu. HAIX obuća u vlasništvu je HAIX Schuhea, vodećeg globalnog proizvođača vatrogasnih čizama koji oprema vojsku, policiju i interventne snage. HAIX u Hrvatskoj trenutačno zapošljava 663 radnika, a na razini grupacije njih više od 900.  Investiciju koja predstavlja još jedan korak u trendu povratka proizvodnje funkcionalne obuće s Dalekog istoka u Europu predstavio je predsjednik Uprave HAIX-a Ewald Haimerl.

"Proširenje naše tvornice velik je događaj za cijelu HAIX grupaciju, kao i za Europu. Naši vrsni djelatnici i voditelji dokazali su, naime, premoć u znanju i vještinama nad proizvodnjom u pogonima s Dalekog istoka, koji su godinama držali monopol u proizvodnji funkcionalne, a opet kompleksne i lagane obuće. Od 2010. godine uspješno plasiramo naše cipele s oznakom 'Made in Croatia' diljem svijeta, od Europe, preko Amerika do Azije. Ovim činom HAIX mijenja trend te vraća proizvodnju obuće na područje Europe, a kontinuiranom i aktivnom suradnjom s obrazovnim institucijama u Međimurskoj županiji u Čakovcu ponovno smo oživili  program obrazovanja za obućara, u sklopu kojeg HAIX trenutno ima 23 naučnika", istaknuo je Haimerl.

Komentirajte prvi

New Report

Close