Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Hrvatski sirevi nagrađeni na natjecanju u Engleskoj

Autor: Agencija VLM
15. rujan 2014. u 15:14
Podijeli članak —
Arhivska fotografija: Marko Lukunić / Pixsell

Na ovogodišnjem Global Cheese Awardsu održanom u Fromeu u Engleskoj, sirevi Sir Laguna potvrdili su svoju kvalitetu u snažnoj konkurenciji sireva iz cijelog svijeta.

Na ovogodišnjem Global Cheese Awardsu održanom u Fromeu u Engleskoj, sirevi Sir Laguna potvrdili su svoju kvalitetu u snažnoj konkurenciji sireva iz cijelog svijeta.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Tako se kravlji s tartufima u pčelinjem vosku Sir Laguna okitio zlatom u kategoriji najboljih sireva u vosku, a srebrom miješani Sir Laguna u kategoriji najboljih miješanih sireva u mlijeku.

Na ovogodišnjem Global Cheese Awardsu održanom u Fromeu u Engleskoj, sirevi Sir Laguna potvrdili su svoju kvalitetu u snažnoj konkurenciji sireva iz cijelog svijeta.

Tako se kravlji s tartufima u pčelinjem vosku Sir Laguna okitio zlatom u kategoriji najboljih sireva u vosku, a srebrom miješani Sir Laguna u kategoriji najboljih miješanih sireva u mlijeku.

Istarski sir s tartufima Sir Laguna dobiven je po posebnoj tehnologiji na osnovi dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji tvrdih sireva. Dobiven je od mlijeka i tartufa s istarskih područja, te je njegovan u specijalnim uvjetima.

Proizveden je po istovjetnoj tehnologiji kao istarski kravlji sir, s tim da se u određenoj fazi prerade dodaju crni tartufi (1%) te maslinovo ulje s okusom tartufa. Kora sira je slamnato žuta, prošarana sitnim komadićima crnog tartufa, konzistencija tijesta je tvrda, pogodna za rezanje, a okus i miris specifični na kravlje mlijeko i tartuf.

Istarski miješani Sir Laguna, od samih začetaka proizvodnje 2004. godine, vrlo brzo se proslavio na tržištu kao osvježenje. To je tvrdi punomasni sir od mješavine kravljeg i ovčjeg mlijeka, proizvodi se po tradicionalnoj tehnologiji proizvodnje metodom prešanja.

Kora sira je slamnato žuta, konzistencija tijesta je tvrda, pogodna za rezanje, dok je boja tijesta tamno žuta ovisno o stadiju zrenja. Miris sira je karakterističan za sireve iz miješanog mlijeka, okus je pun s karakteristikama ovčjeg i kravljeg mlijeka te pomalo slatkast.

Sir se može poslužiti kao samostalna delicija, kao sir za dobrodošlicu uz aperitiv ili kao „poticaj“ za daljnje druženje uz čašu vina.

Autor: Agencija VLM
15. rujan 2014. u 15:14
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close