Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Majstor za Jack Daniels otkriva tajne zanata

Autor: Poslovni dnevnik
11. rujan 2014. u 22:00
Podijeli članak —
Jeff Arnett, majstor destiler najstarije američke destilerije Jack Daniel

Glavni destiler za najprodavaniji svjetski viski stiže 15. rujna.

Iznimno mi je drago što ću neke od tajni utemeljitelja destilerije Jack Daniel, u kojoj nastaje najprodavaniji svjetski viski, moći podijeliti sa hrvatskim znalcima i ljubiteljima tog pića u Hrvatskoj".

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Tim je riječima gostovanje u Hrvatskoj najavio Jeff Arnett, majstor destiler najstarije američke destilerije Jack Daniel, koji u Zagreb stiže 15. rujna. Prvi destiler zadužen za jedan od najpoznatijih svjetskih brendova bio je ujedno i njegov utemeljitelj Jasper Newton "Jack" Daniel, a u 148 godina dugoj povijesti ovoga pića Arnett je njegov sedmi nasljednik. Destileriju je preuzeo 2008. i od tada nadzire cijeli proces proizvodnje Jack Daniel'sa, od mljevenja, fermentacije i destilacije do omekšavanja aktivnim ugljenom i dozrijevanja u bačvama.

Iznimno mi je drago što ću neke od tajni utemeljitelja destilerije Jack Daniel, u kojoj nastaje najprodavaniji svjetski viski, moći podijeliti sa hrvatskim znalcima i ljubiteljima tog pića u Hrvatskoj".

Tim je riječima gostovanje u Hrvatskoj najavio Jeff Arnett, majstor destiler najstarije američke destilerije Jack Daniel, koji u Zagreb stiže 15. rujna. Prvi destiler zadužen za jedan od najpoznatijih svjetskih brendova bio je ujedno i njegov utemeljitelj Jasper Newton "Jack" Daniel, a u 148 godina dugoj povijesti ovoga pića Arnett je njegov sedmi nasljednik. Destileriju je preuzeo 2008. i od tada nadzire cijeli proces proizvodnje Jack Daniel'sa, od mljevenja, fermentacije i destilacije do omekšavanja aktivnim ugljenom i dozrijevanja u bačvama.

Nadgleda čak 77 skladišta i 1,7 milijuna bačava viskija koje odležavaju u destileriji Jack Daniel u gradiću Lynchburgu u američkom Tennesseeju. "Naš izvorni recept, inzistiranje na omekšavanju kap po kap, povijesna destilerija, pa i naša neovisnost, sve to potječe od Jacka. Nakon gotovo stoljeća i pol još viski prozvodimo onako kako ga je proizvodimo Jack", kaže Arnett.  

Autor: Poslovni dnevnik
11. rujan 2014. u 22:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close