Portal za brzu kupnju slovenske ribičke karte

Autor: Luka Vojvodić , 02. rujan 2014. u 22:01
Ribič trenutno na svom profilu na portalu dobiva valjane dozvole, te odmah može početi s ribolovom

Sigurnost dozvola kupljenih na portalu pruža jedinstveni kod putem kojega je moguća provjera ribiča, a taj kod nemoguće je lažirati.

Slovenski ribolovni turizam bogatiji je za inovaciju koja uvelike olakšava dobivanje ribolovnih dozvola i time smanjuje administrativne prepreke ljubiteljima ribolova.

Startup projekt Ribiskekarte.si s prodajom putem interneta je počeo u ovogodišnjoj predsezoni te je još uvijek jedini pružatelj tih usluga na slovenskom tržištu. Godišnje ima stotine kupaca, od kojih četvrtina dolazi iz inozemstva. Portal je namijenjen domaćim i stranim ribičima, turističkim organizacijama, hotelima, ribolovnim vodičima i svima koji su na bilo koji način povezani s ribolovnim turizmom. "Radi se temelji na principu brze kupnje i korisničke podrške na četiri strana jezika", rekao je osnivač i voditelj tvrtke Terra Nullius, Boštjan Lipnik.

Dobivanje dozvola putem portala obavlja se kartičnim plaćanjem ili mobilnim uređajem, nakon čega ribič trenutno na svom profilu dobiva valjanu dozvole, te odmah može početi s ribolovom. Prednosti kupnje dozvole na portalu pred klasičnim načinom u tome je što nije prostorno i vremenski ograničena, što onemogućuje kupnju u bilo koje doba dana, te često znači putovanje do mjesta u kojemu se dozvole mogu kupiti. Većinu dozvola kupljenih putem portala ribič ispisuje u svomu domu, dok je krajnji cilj dizajnera projekta omogućiti rad bez papira.

Sigurnost dozvola pruža jedinstveni kod putem kojega je moguća provjera ribiča, a taj kod nemoguće je lažirati.  Poslovni model slovenske tvrtke temelji se na proviziji od prodanih ulaznica, a tu je i reklamni prostor. Iznad svega, računaju na oglašivače na području iznajmljivanja smještaja i gastronomskih sadržaja, što su potrebe ribiča koji dolaze u Sloveniju iz inozemstva. U prvoj polovini ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, prodaja dozvola porasla je više od 1200 posto. Sve više stranih ribiča dolazi iz istočne Europe, posebice Rusije. Ribolov je velika prilika za slovenski turizam, jer je istraživanja od prije desetak godina pokazala da ta vrsta turista troši u prosjeku dva do četiri puta više novca za odmor, koji traje dva puta duže od odmora ostalih turista.

Komentirajte prvi

New Report

Close