Gotthard Base tunel – najdulji željeznički tunel

Autor: Marta Duić , 30. lipanj 2014. u 08:50
Gotthard Base Tunnel ( izvor siemens.com )

Najdulji željeznički tunel na svijetu, Gotthard Base Tunnel gradi se između Erstfeld i Bodia u Švicarskoj. Ta ruta omogućuje učinkovit željeznički prijevoz robe, kao i kraće vrijeme putovanja u nacionalnom i međunarodnom putničkom prometu.

Najdulji željeznički tunel na svijetu, Gotthard Base Tunnel gradi se između Erstfeld i Bodia u Švicarskoj. Ta ruta omogućuje učinkovit željeznički prijevoz robe, kao i kraće vrijeme putovanja u nacionalnom i međunarodnom putničkom prometu. Putnički vlakovi mogu prijeći svoje gotovo 60 km dužine pri maksimalnim brzinama do 250 km / h. Sve veći broj teretnih vlakova će prijeći Alpe brže nego što je to trenutno moguće – čime se smanjuje brzo rastući volumen gustog prometa.Tunel je stoga važan korak u procesu prijenosa gustog prometa na tračnicama.

Osigurati siguran i nesmetan željeznički servis zahtijeva neprekidno praćenje i testiranje instaliranih sustava i opreme. Kontrola tunel tehnologija dobivena od Siemensa za Gotthard Base Tunnel prikazuje sve relevantne sustave i izvješća o kvaru elektromehaničke opreme i postrojenja.Tehnologija omogućuje operaterima user-friendly sučelje koje im daje jasan pregled statusa sustava i njegovih komponenti u bilo kojem trenutku. Sve nepravilnosti koje se događaju mogu  se odmah analizirati, nakon čega se mogu poduzeti mjere kako bi riješili problem.

Komentirajte prvi

New Report

Close