S novim vlasnikom Arriva Deutsche Bahn osječki Panturist širi poslovanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. travanj 2014. u 11:55
Press foto

Slavonski autobusni prijevoznik Panturist iz Osijeka u suradnji sa svojim novim vlasnikom, njemačkom tvrtkom Arriva Deutsche Bahn, najavio je ulaganje u brže, sigurnije i povoljnije prometno povezivanje.

Slavonski autobusni prijevoznik Panturist iz Osijeka u suradnji sa svojim novim vlasnikom, njemačkom tvrtkom Arriva Deutsche Bahn, najavio je ulaganje u brže, sigurnije i povoljnije prometno povezivanje s europskim destinacijama, čega je dio i nova usluga Inter City (IC) Bus koji će od kraja travnja svakodnevno tri puta voziti iz Zagreba preko Ljubljane u Muenchen, izvijestili su iz te tvrtke.

Napominjući kako će na toj autobusnoj liniji putnicima u cijeni karte nuditi i ono što do sada nije bilo uobičajeno u autobusima, poput besplatnog interneta, utičnica za prijenosna računala, napitke i drugo, iz Panturista ističu da će i vožnja trajati nešto kraće nego do sada.

Posebno ističu da je za njih sredinom prošle godine (u svibnju) počela nova era poslovanja jer ih je tada 'akvizirala' jedna od najvećih europskih prijevozničkih kompanija Arriva Deutsche Bahn, te je do sada, u manje od godinu dana, uz dokapitalizaciju od 20 milijuna kuna uloženo i u vozni park 10 milijuna kuna te u obnovu Panturistovih kolodvora još 1,2 milijuna kuna.

U tijeku je, kako ističu, i novi ciklus zapošljavanja novih 20 djelatnika, a velike ambicije imaju ne samo u prijevozničkom i u turističkom biznisu te su u sklopu jačeg opredjeljenja za posao touroperatora unaprijedili sustav online bukinga i rezervacije karata.

U povodu nove usluge IC Busa predsjednik Uprave Arrive Adriatic Bo Erik Stig Karlsson istaknuo je da imaju i druge ambiciozne projekte za koji im optimizam daje dugo iskustvo Panturista u ovoj regiji, kao i da im povezivanje s Arriva Deutsche Bahnom otvara nove poslovne mogućnosti.

U sastavu Panturista danas je 110 vozila kojima povezuje Slavoniju i Baranju sa svim većim gradovima u Hrvatskoj, zapošljava 240 djelatnika, a osim s Njemačkom Hrvatsku autobusima povezuje još sa Švicarskom, Francuskom, Srbijom i Slovenijom.

Kompanija Arriva Deutsche Bahn u svom sastavu ima autobuse, vlakove i tramvaje kojima ukupno godišnje preveze 2,2 milijarde putnika, ostvarujući godišnji promet od blizu 4 milijarde eura, zapošljava 54.500 zaposlenika u 14 zemalja i posluje u sastavu njemačkog Deutsche Bahna.

Komentirajte prvi

New Report

Close