Jovanović: Sve što je Milanović zatražio od Porezne je u zbog povjerenja građana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. travanj 2014. u 16:40
Željko Jovanović; Photo: Robert Anic/PIXSELL

Novinari se pitaju ne ispada li da je cijela situacija u vezi s osumnjičenom županicom Marinom Lovrić Merzel napad na Poreznu upravu.

Ministar Željko Jovanović izjavio je danas da je sve što je premijer zatražio od Porezne uprave u cilju jačanja povjerenja građana u institucije hrvatske vlasti.

Jovanović je to kazao odgovarajući na novinarsko pitanje ne ispada li da je cijela situacija u vezi s osumnjičenom županicom Marinom Lovrić Merzel napad na Poreznu upravu.

"Ne bih stalno govorio o nekakvim napadima i aferama, mi želimo pokazati da država funkcionira, a ako država funkcionira, građani moraju imati povjerenje u sve institucije državne vlasti i mi želimo da sve što je sporno bude razjašnjeno do najmanjih detalja. Prema tome, sve što je premijer zatražio od Porezne uprave ide u cilju jačanja povjerenja građana u institucije hrvatske vlasti".

Premijer Zoran Milanović naložio je u četvrtak Ministarstvu financija da u najkraćem roku napravi analizu koja će pokazati je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju DORH navodi da je preplaćena te za to sumnjiči županicu Marinu Lovrić Merzel. Zamjenik ministra financija Boris Lalovac i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec su istoga dana na konferenciji za novinare rekli da je Porezna uprava zgradu procijenila po propisima i procedurama koji vrijede u cijeloj zemlji te da su to potvrdile dvije revizije.

Ministar Jovanović je danas u Rijeci, na zamolbu da komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o mogućnosti suradnje s nekom lijevom strankom zbog teške gospodarske situacije, rekao da za Karamarka nema vremena.

"Nisam gledao gospodina Karamarka, nemam vremena za njega, jer bi to bilo gubljenje mog vremena kojeg nemam puno", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Jovanović, koji je danas u Rijeci bio na prvoj utakmici 3. kola Regionalne sveučilišne košarkaške lige između Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Beogradu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

nama ne valja kompletan ustav.
stranke se mogu mijenjati kada sustava više nema i sve pada kao u vreću bez dna.
a sustav se gradi godinama kao što se je ovaj razvaljivao zadnjih 30.
cijela generacija je izgubljena ako ne i više

Ovo je jedan proziran igrokaz vladajuće garniture!To je kao da imate konferenciju za novinstvo pa date riječ novinaru koji vam postavi pitanje koje ste mu vi ranije napisali! Dakle, premijer je “prozvao” poreznu upravu znajuć da će se ona javiti(jer im je on napisao odgovor), čak je i odabrao jaku ekipu (Lalovac, Smiljanac) sve u svrhu “mazanja” očiju javnosti! Naravno, sve će na kraju biti “transparentno” i po zakonu!

Ministar ponovo izazvao čuđenje i ogorčenje:
‘Jovanoviću, Hrvati nisu retardirani!’

“Za građane koji sve teže žive ovo je udar i normalno da će građani to osjetiti.
Ne bih rekao da Jovanović nema osjećaja.
On je obrazovana osoba, ali ovo je pokazatelj da je Vlada u škripcu pa naprosto ne znaju što govore.
U panici su i na rubu da ne padnu u ponor zbog loših poteza.
Nemaju hrabrosti, a mi padamo u ponor.
Ni jednu reformu nisu realizirali”
“Kukurikosi zaista postali nastrani” te da su daleko od toga da zastupaju interese građana.
“Izgubili su kompas do te mjere da ovo sada već graniči s bolešću”, zaključuje Vukušić.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/120216-ministar-ponovo-izazvao-cudenje-i-ogorcenje-jovanovicu-hrvati-nisu-retardirani.html

New Report

Close