Hrvatsku računalnu igru hvale veterani industrije

Autor: Bernard Ivezić , 03. travanj 2014. u 22:01
Tim Ironward čine Hrvoje Horvatek, Davor Ivanuš, Vjeko Koščević, Danijel Mandić i Danijel Ribić

Hrvatski tim Ironward na Kickstarteru skupio više od 100.000 kuna, a smješi im se i prodaja preko Steama.

Smiješi im se prodaja na najvećoj svjetskoj online trgovini igara Steamu, nude im se ugovori s vanjskim izdavačima i atraktivne suradnje, a njihovi uzori iz svjetske industrije igara javno ih hvale i izražavaju podršku.

Hrvoje Horvatek, voditelj hrvatskog tima Ironward, koji je pokrenuo Kickstarter kampanju za svoju novu računalnu igru The Red Solstice, kaže da im je sve to pomalo nestvarno. "Upravo nas je podržao Julian Gollop autor X-COM-a, a prije njega veterani industrije kao što su Brian Fargo iz inXilea i kreativni direktor Obsidiana Chris Avellone", kaže Horvatek.I nisu jedini. Donacije za svoju igru, koja će postati prvi hrvatski strateški RPG i jedna od prvih igara u tom žanru na svijetu, dalo je više od 400 ljudi iz cijeloga svijeta.

Ukupno je Ironward na taj način prikupio više od sto tisuća kuna. Cilj je prikupiti više od 277 tisuća i za to imaju još dva tjedna. Najuspješnija hrvatska računalna igra na Kickstarteru dosad je Legends of Dawn zagrebačkog studija Dreamatrix koji je na taj način prikupio 250 tisuća kuna."Kako god okrenemo već sad smo uspjeli, jer smo pokazali da imamo dobar proizvod i to je ono najvažnije na početku", pojašnjava Horvatek koji je ideju za ovu igru dobio još prije osam godina.

Posljednjih pet, tempo rada na igri samo su ubrzali.Radnja igre započinje 117 godina nakon što je ljudska rasa napustila Zemlju i kolonizirala Mars. Upravo počinje najveća oluja na Marsu, The Red Solstice, a svi kontakti s glavnom kolonijom izgubljeni su."Igra se može igrati kao single player, ali je ideja da se igra u timu do najviše osam igrača, koji se mogu povezati preko interneta, i tu ključno postaje strateško promišljanje i taktiziranje dok se paralelno morate boriti protiv raznih bića koja su preplavila koloniju", kaže Horvatek.

Komentirajte prvi

New Report

Close