U četvrtak, 21. ožujka održana je konferencija o konkurentnosti hrvatskog gospodarstva Competitiveness Day u organizaciji studentske udruge Financijski klub s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ove godine fokus konferencije bio je na prehrambenoj industriji, a cilj je bio spojiti različite profile stručnjaka iz prakse.
Konferenciju je otvorio prodekan Ekonomskog fakulteta prof. dr.sc. Lajoš Žager, a prvo predavanje na temu „Analiza svjetskih kretanja u prehrambenoj industriji“ održala je Marina Tonžetić, direktorica Odjela za reviziju i poslovno savjetovanje Deloitte Hrvatska. . Kad govorimo o trendovima, na prvom je mjestu istaknula značajan rast u prehrambenoj industriji na novim tržištima, a sporiji na razvijenima te da globalni trgovci na malo vraćaju fokus na domaća tržišta. Branimir Kovač, stručni suradnik u analitici Bisnode Hrvatska prikazao je ključne pokazatelje hrvatske prehrambene industrije te usporedbu s ukupnim gospodarstvom Hrvatske. Prihod, izvoz i dani vezivanja potraživanja i obveza poboljšani su u odnosu na 2008., prehrambeni sektor iznadprosječan je u odnosu na prosjek gospodarstva Hrvatske, ali većina ključnih pokazatelja ukazuje na znatan jaz između velikih i malih tvrtki u prehrambenom sektoru. Uvod u panel raspravu napravili su članovi Financijskog kluba Josip Lučić i Alan Štefanac, a na panelu na temu Budućnost prehrambene industrije u Hrvatskoj sudjelovali su gospođa Božica Marković iz HGK te Boris Dujmović, vlasnik tvrtke Mariolina.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu