I udruge pod povećalom ministarstva financija

Autor: Poslovni dnevnik , 18. kolovoz 2013. u 21:59
Fotolia

Sve neprofitne organizacija u Hrvatskoj imat će obvezu javne objave financijskih izvještaja kroz Registar neprofitnih organizacija kojeg vodi Ministarstvo financija.

Sve neprofitne organizacija u Hrvatskoj imat će obvezu javne objave financijskih izvještaja kroz Registar neprofitnih organizacija kojeg vodi Ministarstvo financija, predviđeno je u tezama za nacrt prijedloga zakona o računovodstvu neprofitnih organizacija. O prethodnoj procjeni učinaka tog zakona u tijeku je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koje će trajati do 2. rujna.

Kako se navodi u tezama, zbog potrebe da se statističkim podacima obuhvati cijeli neprofitni sektor, uvela bi se obveza dostave financijskih izvještaja svim neprofitnim organizacijama, ali prilagođeno izvorima financiranja, visini prihoda i vrijednosti imovine. Obrazlažući potrebu donošenja novog zakona iz Ministarstva financija napominju kako su višegodišnjom primjenom Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija uočeni neki njezini nedostaci, odnosno prepoznata moguća unapređenja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close