Mediji u BiH: Uvjerljiva Bandićeva pobjeda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2013. u 11:38
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Trijumf Bandića u Zagrebu”, naslov je kojim je svoje čitatelje u opširnom izvješću iz Zagreba u ponedjeljak informiralo sarajevsko “Oslobođenje”.

Pobjeda Milana Bandića u drugom krugu utrke za zagrebačkog gradonačelnika najvažnija je vijest s proteklih lokalnih izbora u Hrvatskoj koju su registrirali mediji u Bosni i Hercegovini.

Elektronički su mediji izvijestili kako je ta pobjeda, iako očekivana, bila i sasvim uvjerljiva.

"Trijumf Bandića u Zagrebu", naslov je kojim je svoje čitatelje u opširnom izvješću iz Zagreba u ponedjeljak informiralo sarajevsko "Oslobođenje".

Konstatirajući kako su i u SDP-u poraz u Zagrebu zapravo očekivali, ovaj list prenosi kako je za vladajuću stranku ipak veliki dobitak pobjeda njezina kandidata Ive Baldasara na izborima za gradonačelnika Splita kao drugog najvećeg grada u Hrvatskoj.

Pobjedu SDP-a u Splitu "Oslobođenje" komentira i kao zapravo najvažniji ishod lokalnih izbora.

"Dnevni avaz" lokalnim je izborima u Hrvatskoj posvetio tek minimalnu pozornost. Taj je list istaknuo kako Bandić ostaje na čelu Zagreba, a Baldasarovu pobjedu u Splitu je opisao kao tijesnu.

"Avaz" ocjenjuje kako su ukupno gledano HDZ i druge stranke desnice na lokalnim izborima dobile većinsku potporu birača iako je i SDP uspio ublažiti pad potpore zabilježen u prvom krugu glasovanja. Konačni je ishod to da bi HDZ mogao zatražiti prijevremene parlamentarne izbore, prenosi sarajevski dnevnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close