U Opatiji je jučer započela jadranska turneja hrvatskih proizvođača graševine koju organizira Udruga Graševina Croatica, koja okuplja 12 proizvođača vina i dvije udruge s ukupnom godišnjom proizvodnjom od više od 11 milijuna litara vina.
O značaju koji ima graševina najbolje svjedoči podatak da ta vinska vrsta čini 29 posto ukupnog hrvatskog vinogradarstva. Po riječima Davora Zdjelarevića, člana Graševina Croatice, cilj udruge je da vrati graševinu na pijadestal koji zaslužuje u hrvatskom i međunarodnom vinogradarstvu i vinarstvu, odnosno da se sustavno i trajno brandiraju graševina i regije u kojima ona uspijeva. Kušanje je namijenjeno ugostiteljima, hotelijerima, distributerima, vlasnicima vinoteka i sommelierima.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu