Prosječna plaća u Ericssonu je 9.600 kn, a u krizi su zaposlili 444 novih stručnjaka

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2013. u 16:16
Gordana Kovačević (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)

“Ericsson Nikola Tesla je kompanija kontinuiteta, tako da su prošlogodišnji rezultati poslovanja rezultat rada i u prethodnim godinama”, kaže Kovačević.

Ericsson Nikola Tesla je u 2012. uspio ostvariti prihode od 1,9 milijardi kuna i neto dobit od 126,9 milijuna kuna, što je rast od čak 353 posto. Čelnica kompanije Gordana Kovačević prokomentirala je rezultate u intervjuu za Jutarnji list.

"Ericsson Nikola Tesla je kompanija kontinuiteta, tako da su prošlogodišnji rezultati poslovanja rezultat rada i u prethodnim godinama. Mi smo još u 2011. godini intenzivno radili, ulagali i odredili kvalitetne timove koji su proaktivno radili na ruskom tržištu da bi se dogodio taj veliki posao s Rostelekomom godinu kasnije. Kada se analiziraju rezultati rada jedne kompanije, često se gleda kvartal po kvartal, godina po godina. Međutim, čak i kad su prihodi i profit bili nešto niži – ako smo se strateški fokusirali i ulagali u strateška područja, kupce i ugovore, bili smo na dobitku. Ako smo ulagali u razvoj kompetencija naših stručnjaka u najvažnijim područjima, onda je i to bila uspješna godina. Za nas je, primjerice, važan jedan značajan uspjeh koji možda nije vidljiv na prvi pogled, a to je više od 533 milijuna kuna prihoda, što je porast od 14 posto, koje smo 2012. ostvarili samo na prodaji znanja naših stručnjaka kroz razvojne istraživačke i druge ekspertne centre. U jednoj ogromnoj korporaciji kao što je Ericsson, u kojoj radi preko 110.000 zaposlenika u 170 zemalja svijeta, zadržati odgovornosti i dobiti nove jako je zahtjevno i samo oni najbolji i najinovativniji opstaju", ističe Kovačević.

Među ostalim otkrila je i koliko iznosi prosječna plaća u Ericssonu NT, te kakva je obrazovna struktura zaposlenika. "Prosječna neto plaća u kompaniji u siječnju je iznosila 9600 kuna. U kompaniji je 87 posto visokoobrazovanih magistara elektrotehnike i računarstva te 10 posto doktora i magistara znanosti. Prosječna dob zaposlenih je 38 godina, a i u krizi smo u proteklih pet godina zaposlili 444 novih stručnjaka", kaže Kovačević.

>> Ericssonu prihod rastao 64, a dobit 353%

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pokažite mi jednu -JEDINU KOMPANIJU- koju je upropastila ŽENA, jednu firmu, čiji
radnici štrajkaju – a direktor je bila žena!……
Ženski menađeri su potpuno predani poslu, rade savjesno, temeljito, o firmi
se brinu instinktom brige za obitelj….

Birajte žene na čelo kompanija i tvrtki, uspjeh je zajamčen.

[emo_palacg]

New Report

Close