Aida sa svojom sachericom i Mozart tortom stiže u Zagreb

Autor: Darko Bičak , 15. siječanj 2013. u 19:01
Interijer u stilu sedamdesetih u lancu slastičarnica Aida ne žele mijenjati

Kao najizglednije lokacije za prvu Aidu u Zagrebu spominju se zgrada Varteksa i Anić holding na Jelačić trgu.

Austrijski lanac slastičarnica i kavana Aida dolazi u proljeće u Hrvatsku, najavili su iz tvrtke Aida Prousek&Co. Kako je za Poslovni dnevnik potvrdio Stefan Ratzenberger, glasnogovornik tvrtke, u planu je da se tijekom ožujka otvori lokal u Zagrebu, a nakon toga još jedan na lokaciji za koju su pregovori u tijeku.

Ne pregovaraju sa Zubakom
Ratzenberger kaže da će se njihova prva kavana i slastičarnica nalaziti na "izvrsnoj lokaciji u centru Zagreba na 300 četvornih metara". O točnoj adresi za sada nije želio govoriti, napomenuvši da se rade već neke preinake na prostoru u koji će oni ući.Igrom slučaja tvrtka Auto Zubak je s 1. siječnjem 2013. godine privremeno zatvorila zbog adaptacije Gradsku kavanu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, koju je 2009. uzela u 10-godišnju koncesiju. Iako je ova koincidencija navela na zaključak da bi Aida trebala zapravo ući u prostor Gradske kavane, iz Auto Zubaka to oštro opovrgavaju."Sa lancem slastičarnica i kavana Aida nismo u pregovorima niti na bilo koji način surađujemo sa njima. Za uređenje Gradske kavane trenutačno radimo sa projektantima idejno rješenje, te ćemo nakon prihvaćanja istoga i realizaciji tog rješenja, ponovno otvoriti kavanu", kazala je Žaklina Trbojević, članica Uprave Auto Zubaka. Iz te tvrtke su poslali i priopćenje u kojem stoji da je Auto Zubak početkom ove godine odlučio zbog rekonstrukcije ventilacijskog i kanalizacijskog sustava privremeno zatvoriti Gradsku kavanu."Zbog preuređenja prostora Zagrebačke banke koji se nalazi iznad prostora Gradske kavane i dovršetka kompleksa Ban centra, potrebno je prilagoditi strojarske instalacije novonastaloj situaciji.  Za vrijeme privremenog prekida rada Gradske kavane, Auto Zubak će napraviti određene zahvate u prostoru u smislu uređenja prostora za pušače, kao i prilagodbu prostora i opreme za dodatne ponude sadržaja Gradske kavane", izvještavaju iz Auto Zubaka. Za sada još nije poznat točan rok završetka radova, a iz Zubaka pojašnjavaju da će on, između ostaloga, bitno ovisiti i o tijeku radova na prostoru Zagrebačke banke i Ban centra.

Potencijalne adrese
Iako u centru Zagreba ima veći broj lokacija koje bi mogle zadovoljiti Aidine potrebe, upućeni spekuliraju da bi potencijalne adrese za austrijsku slastičarnicu mogle biti u prostoru Varteksovog trgovačkog centra na Trgu bana Josipa Jelačića ili pak u prostoru Anić holdinga na središnjem zagrebačkom trgu.

Širenje iz Beča

Mjesta kulture i najboljih kolača

Aida ima 27 kavana-slastičarnica u Beču i njegovoj neposrednoj okolici. Plan je da se njihov broj znatno poveća širenjem na ostatak Austrije, kao i dolaskom u jugoistočnu Europu te Bliski istok. Prva Aida otvorena je 1925. godine, a do rata je u Beču postojalo 11 njihovih lokala koji su bili poznati kao "mjesta kulture" i trgovina gdje se mogu dobiti najbolji konditorski proizvodi. Nakon ratne devastacije se tvrtka obnavlja i ponovno postaje jedan od prepoznatljivih simbola austrijske prijestolnice. Njihov zaštitni znak danas je, osim vrhunske kave i slastica, interijer koji je u stilu 1970-ih i kojeg ne žele modernizirati.

Komentari (4)
Pogledajte sve

batanona — krivo vjerujes, oni nemoaju ni “z” od zdravih slastica, jer upravo oni prodaju smece u svojoj domovini, vec sam 20 godina u becu i aida mi je jako poznata

Napraviti će puno ako budu radili zdrave slastice!!! Vjerujem da Austrijanci ne dolaze kako bi nam ponudili smjesu aditiva, boja i konzervansa oblikovanu nezdravim margarinom, jer to ni u svojoj domovini ne čine. Mnogo čemu nas mogu podučiti, mnogo toga pokazati i naravno, ponuditi nam. S moje strane upućujem im sretnu DOBRODOŠLICU.

jos jedna firma koja “zeli znati”
“mjesta kulture” citaj, odmoriste penzionera koji piju kavu bez ukusa, i koja ce propasti kad im izumre publika
“konditorski proizvodi” heheeheh usecerena krema sa umjetnim ukusom na suhom tjestu :)) cijena prava sitnica — oko 50 kuna. i najgora slasticarna u zagrebu ima boje kolace od njih.
interijer nisu mjenjali od 70-tih i sada to prodaju kao zastitni znak
posao im ide samo zato jer imaju lokale na najboljim lokacijama i placaju najam ih 60-tih

oni moraju promjeniti sve osim imena ako zele nesto napraviti van austrije

New Report

Close