Premda je proizvodnja, odnosno pečenje rakije tradicionalno rašireno po svim krajevima Hrvatske, a podjednako je tako i u Zadarskoj županiji, gdje takoreći nema sela bez kotla za rakiju, novi propisi doneseni zbog ulaska u Europsku Uniju, uveli su nova pravila u ovu djelatnost koja je sad pod povećanom državnom prismotrom, piše Zadarski list.
"Tako i oni koji rakiju proizvode za vlastite potrebe ulaze u kategoriju malih proizvođača alkoholnih pića i moraju se registrirati u najbližoj za to nadležnoj ispostavi Carinske uprave. Ova odredba podjednako vrijedi za vlasnike kotlova za proizvodnju rakije, kao i za one koji će se u procesu pripreme poslužiti iznajmljenom opremom. Registracija mora biti učinjena najkasnije osam dana prije početka kuhanja rakije", navodi se u tekstu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.To je zabranjeno u svim džamahirijam a. I klanje svinj a.
vratili smo se u doba Egipta sa ovakvim zakonima
A sta ako nekoga otruju?
Tko placa onda?
Zar nema propisa minimalnih higijenskih i ostalih uvjeta za takvu djelatnost?
Zasto se uopce dozvoljva “pecenje” rakije svakome?
Svugdje u civiliziranom svijetu je to zabranjeno.
Uključite se u raspravu